A testi, lelki és szellemi feltöltődés útja

Válassz egy zenét, ami megnyugtatja az elméd, feltölt, ami jelent valamit számodra, üzen neked valamit! Válassz egy kényelmes helyet, ahol szívesen pihensz! Vegyél egy könyvet a kezedbe, főzz egy teát, gyújts meg egy gyertyát és akár egy füstölőt, aminek az illatát megérezve kellemes érzéseid, emlékeid támadnak! Vegyél egy forró fürdőt, használd a kedvenc fürdősódat, olvass közben egy könyvet, ami magába szippant, elvarázsol! Némítsd le, kapcsold ki a telefonod! Mozogj egy kicsit, jógázz egyet vagy menj el kocogni! Tölts időt a szabadban, sétálj el egy olyan helyre, amit közel érzel a szívedhez! Érezd a friss levegőt, a virágok illatát, hallgasd a madarakat, ahogy neked énekelnek! Merülj el a gondolataidban, vizsgáld meg az érzéseidet, figyelj magadra, a légzésedre! Próbálj meg eltávolodni magadtól, szemléld kívülről a gondolataidat, cselekedeteidet! Egészen más nézőpont, új felfedezések várnak rád.

Megannyi mód létezik a folyton zakatoló elménk csillapítására, lelkünk átölelésére és testünk megnyugtatására. Oly nagy szükség van erre, egyre nagyobb, hiszen oly sok inger ér bennünket minden nap, minden egyes percében. Sorra érkeznek a megoldandó problémák, a döntési helyzetek, folyton cselekedni kell, “élni kell”. Elröppennek a pillanatok, közben sokasodnak a gondolatok és muszáj figyelni rájuk, a jelekre, a testünk, a lelkünk és az elménk egyre erősebben megnyilvánulóbb jeleire, amikor azt kezdik suttogni: elég! Meg kell tanulni a világ őrjítő zajából kihallani a suttogást, a mi saját halk hangunkat. Figyelnünk kell magunkra. Hiszen az emberi test különleges, jelez amikor kimerült. Álljunk meg ilyenkor, töltsük fel, adjuk meg magunknak a harmonikus létezés lehetőségét!

Lelkünkért zenélhetünk, hallgathatunk, írhatunk, alkothatunk zenét. S az egyensúlyért megajándékozhatjuk a lényünket egy masszázzsal. Erre remek lehetőséget kínál a Karma Thai Masszázs szalon, ahol rengeteg különféle masszázsok közül lehet választani. Mindenki megtalálhatja azt, amire éppen szüksége van, amit a teste suttog neki. A szalonban mindent biztosítanak, ami egy ilyen feltöltődéshez kellhet. A látvány, az illatok és a zene mind nyugalmat árasztanak, így az egész szalon légkörét átjárja a béke érzése. Aki belép a szalonok valamelyikébe azonnal érezni fogja, hogy jó helyen jár. Ehhez a kedves, segítőkész személyzet és a masszőrök teljes mértékben hozzájárulnak.

A thai masszázs több mint 1000 éves múlttal rendelkezik, gyökerei mélyre nyúlnak vissza. A thai masszőrök éveken át tanulnak, hogy ezt az ősi masszázstípust a hozzá méltó módon tudják művelni. A tradicionális thai masszázs során nem használnak semmilyen olajat, szárazon egy speciális ruhában van a vendég. A masszőrök nem csupán a kezüket használják, hanem a térdüket, könyöküket és a lábukat is. Az egész masszázs alatt egy tradicionális thai koreográfiát követnek, ahol a feszítő és nyújtó mozdulatok váltakozásával áll össze a test energiapontjainak átmozgatása. Ez a fajta masszázs bárkinek hasznos lehet, aki vágyik a kikapcsolódásra és felfrissülésre, bárki aki egész nap fizikai munkát végez vagy sokat ül egy helyben, annak is aki sportol vagy épp annak, akire nem jellemző az aktív, sportos életvitel.

A thai masszázsnak számos jótékony hatása van, főként ha az ember rendszeresen megjutalmazza vele magát. Serkenti a vérkeringést, amellyel csökken a szív és érrendszeri megbetegedés kockázata, jótékony hatása van az izom és ízületi fájdalmakra, megszüntetheti a migrént, erősíti az immunrendszert, és pozitívan hat az anyagcsere működésére is, tehát összességében javítja az életminőséget. Kifejezetten ajánlott annak, akit rendszeresen ér a mindennapi stressz, hajlamos esetleg depressziós állapotba kerülni, mert kitűnő relaxációs hatása van ennek a masszázsnak.

A masszázsok közt találhatunk talpmasszázst, ami a különféle szervek betegségeinek megelőzésére van jó hatással, mivel a belső szervek idegvégződései az ember talpában találhatóak. Így ezeknek a pontoknak a masszírozása jó hatással van az egész szervezetünkre, csökkenti a feszültséget és hozzájárul a kellemesebb közérzet eléréséhez. Választhatjuk még a hátmasszázst, amely során nem kizárólag a hát izmai kerülnek átmozgatásra, hanem az egész test, a lábak, a nyak és a fej is. A hát masszírozása különösen fontos, ugyanis a gerincoszlop a test úgynevezett tartóoszlopa, így a hát állapota kihat az egész testünkre, az életminőségünkre. Ez a masszázs javítja a tartást, fellazítja a merev, görcsös izmokat. A hátmasszázs során a vendég választhatja, hogy száraz, vagy pedig olajos masszázst szeretne.

Az olajos masszázs hasonlít a svéd masszázsra, mert a masszőr mozdulatai inkább gyúró, nyomó, simító mozdulatok, mintsem a thai technikánál megszokott tekerő mozdulatok. Az olajjal való masszázs során lazulnak az izmok, serken a vérkeringés, a bőr pólusai pedig kitágulnak, fellélegeznek és felszívják magukat az olaj értékes gyógynövényes tápanyagaival. Ennek köszönhetően a sejt regenerálódni tud, a bőr rugalmasabbnak, fiatalabbnak fog tűnni, sokkal puhábbá válik az érintése.

A szalonban választható kókuszolajos masszázs, amit azért részesítenek előnyben, mert felszívódik a bőrbe, így nem hagy maga után zsíros érzetet. Telis tele van vitaminnal, antioxidánssal így a sejtmegújulás mellett hidratálja is a bőrt, s megereszkedett, ráncosabb bőrt képes feszesebbé tenni.

Népszerű masszázsforma a herbál masszázs, amely során gondosan összeválogatott, Thaiföldön őshonos fűszereket és gyógynövényeket csomagolnak egy textilgombócba, amit gőz fölött melegítenek meg, majd gyúró mozdulatokkal masszírozzák a bőrbe, hogy a gőzpára bejuthasson a szervezetbe és elkezdhesse kifejteni csodatévő hatását. Az egész herbál masszázs alatt csak a természet adta lehetőségeket használják, ezzel is segítve közelebb kerülni a harmonikus összhanghoz, amelyet az ember a természettel kapcsolatban oly ritkán érez.

A Karma Thai Masszázs szalonba betérők választhatják meg a fejmasszázst, ami a migrénre van kifejezetten jó hatással, a nyakmasszázst, amely során a csuklyás izomban lévő csomókat masszírozzák át alaposan. Ezeken kívül van még vállmasszázs, amely szó szerint veszi le a terhet az ember válláról, így téve valósággal könnyebbé a mozgást.

Egy remek programlehetőség lehet a páros masszázs, amelyet lehet akár testvérpár, barátok, kollégák számára kikapcsolódási lehetőség. Természetesen romantikus élménynek is tökéletes, mivel a pár együtt kapcsolódhat ki, együtt élheti meg a masszázs nyújtotta megkönnyebbülést, feltöltődést.

A masszázs szalonban mindig találhatunk akciókat. Van például thai masszázs akció, páros masszázs és bérlet akció is. Aki beleszeret a helybe, a masszázsba vagy a masszázs utáni felszabadult érzésbe, van lehetősége különféle időtartamokra bérletet vásárolni. Ezen kívül ajándékutalványt is vehet az ember, ha szeretteit lepné meg egy ilyen kikapcsolódással. A thai masszázs akciók a bérlet és az ajándékutalvány vásárlásánál is léteznek, így kifejezetten kedvező áron vásárolhatunk, az áránál sokkal nagyobb értékkel rendelkező ajándékot adhatunk. Hiszen testünk és lelkünk egyensúlya, a harmónia felé vezető út sokkal többet megér. Időnként megérdemlünk ennyit, ha máskor nem is, legalább akkor, amikor meghalljuk a suttogást, a lelkünk dallamát.