Zene és informatikai szolgáltatások

Nagyon szeretek naprakész lenni a mai zenei hírekkel kapcsolatban. Egyszerűen szenvedélyesen szeretem a zenét, nem is nagyon szoktam csendben lenni, mikor egyedül vagyok, mindig megy valamilyen szám alapzajként. Sokak szerint ez nem feltétlen jó dolog, de nem tudok mit tenni, nekem egyszerűen ez a szenvedélyem. Inkább ilyen “káros szokásom” legyen, mint mondjuk egy alkohol- vagy cigarettafüggőség. A zene szeretete miatt szeretek tisztában lenni azzal is, hogy mi a helyzet az előadóművészekkel, mi történik az életükben. Ha ezt tudom, akkor úgy érzem, hogy ők is kicsit hasonlítanak rám, velük is ugyanolyan hétköznapi dolgok történnek, mint más átlagemberrel. Lehet, hogy ezt csak én gondolom így, mások nem, mindenesetre jól esik ilyesmiket olvasni.

A másik dolog, amivel szeretek képben lenni, azok az informatikai újdonságok. Mivel mindig is érdekelt a technika, és hasonló dolgokat tanultam középiskolában is, szívesen olvasok arról, hogy mi a helyzet a nagyvilágban technológiai fejlődés terén. Egy ilyen alkalommal olvastam először a rackforest.hu – ról, ahol nagyon sok olyan szolgáltatást lehet igénybe venni, amire korábban nem volt még példa itthon, csak külföldön. Amikor ellátogattam a weboldalukra, ami a https://rackforest.com/szolgaltatasok/vps/, azt olvastam, hogy az volt a céljuk a vállalatukkal, hogy egy olyan lehetőséget hozzanak létre Magyarországon, ami már külföldön jó ideje működik, ráadásul jó eredményekkel. Ezt a legmagasabb minőségű informatikai felszerelésekkel igyekeznek elérni, illetve azzal, hogy minden téren az ügyfelet helyezik előtérbe.

Az egyik olyan szolgáltatásuk, ami szerintem egyedülálló, az a vps hosting. A VPS a Virtual Private Server rövidítése, és egy olyan rendszer, amely esetében nagy teljesítményű szerveren működő önálló egységek rendszeréről beszélhetünk. Ez nagy lehetőségeket rejt magában, ugyanis a fizikailag különálló szerverekkel ha összehasonlítjuk ezt a szolgáltatást, ugyanazt kaphatjuk. Mert memória, tárhely és teljesítmény tekintetében is ugyanazt nyújtják, mint az előbb említett, fizikailag különálló szerverek. A biztonság miatt sem kell aggódni, ugyanis illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá az adatainkhoz. Az előnye még ennek a virtuális szervernek továbbá az is, hogy a karbantartás sem a bérlőnek a felelőssége, azt rábízhatjuk nyugodtan a rackforest.hu üzemeltetőire. De emellett lehetőségünk van arra, hogy a rendszeren szoftvert futtassunk, aminek a frissítése továbbra is a saját hatáskörünkben marad.

A VPS hosting ára havonta 1500 Ft – tól kezdődik, ami szerintem igazán nem nagy ár egy ilyen magas szintű szolgáltatásért cserébe. Ráadásul ha előfizetünk fél évre, akkor 5 % kedvezményben részesülünk, de ha egy évre előre előfizetünk, akkor ez a kedvezmény eléri a 10 % -ot is. A VPS előnyeinél olvashatjuk többek között azt is, hogy akár azonnal üzembe lehet helyezni, rugalmasan és könnyedén testre szabható és folyamatos biztonsági mentés is van.

Többek között azért is tudom ajánlani ezt a szolgáltatást, mert magyar tulajdonban van, és szerintem fontos, hogy olyan sok magyar vállalkozót támogassunk, amennyit csak lehet, ne pedig a multikat. Ez az eset kapcsán is bebizonyosodott, hogy érdemes olvasni a technológiai újdonságokról szóló híreket, mert olyan dolgokra bukkanhatunk, amiről egészen addig fogalmunk sem volt. Ha egyszer valami hasonló szolgáltatásra lenne szükségem, én biztosan a rackforest.hu lehetőségeit venném igénybe. Továbbra is olvasni fogom ezeket a híreket, de nem csak ezeket hanem a zenei újdonságokat is. Ki tudja, ott mikor fogok egy hasonló újdonságra bukkanni, amit egyszer akár hasznosítani is tudok!