Nincs több izzadás a zenekari próbák alatt

Kis, barátokból álló zenekarként hetente egyszer járunk össze próbálni. Ehhez egy csöppnyi tetőtéri helyiséget bérlünk közösen, ami nagyon bevált. A szomszédok jól viselik a próbákat, nincs panasz a zaj miatt, mi is belaktuk a helyet, de az idei nyár próbára tett minket. Negyven fokos kinti hőmérséklet mellett a tetőtér levegőtlen és forró volt. Türelmetlenek voltunk egymással is, igyekeztünk minél rövidebbre fogni a próbákat. Amikor felismertük, hogy a helyiség klímázása segíthetne ezen, gyorsan összefogtunk a megvalósításért. Persze a klíma ár azért nem mindegy…Egyeztettünk a főbérlővel, elsőre mintha a fogát húzták volna, hogy valamennyit vissza kell forgatnia a bérleti díjból. De aztán belátta, hogy másnak sem fogja tudni kiadni klíma nélkül a helyiséget, az éghajlatváltozás pedig évről évre csak rosszabb lesz. Hosszútávú befektetésként, érték megtartásként fogta fel a dolgot és máris nyitottabb lett. Szerencsére kiderült, hogy neki van jól bevált csapata is a kivitelezésre, a klimaglobal.hu.

Megnéztük az oldalt és meglepve tapasztaltuk, hogy milyen szerteágazó a profiljuk. Nem csak forgalmazzák és beszerelik a légkondicionáló berendezéseket, de az évenkénti tisztítást is meg tudjuk majd rendelni náluk. Ezen felül pedig foglalkoznak hőszivattyúkkal, elektromos konvektorokkal és ipari hűtőgépekkel is. Vállalják továbbá helyiségek és intézmények (bölcsődék, önkormányzatok, iskolák) fertőtlenítését. A fertőtlenítés során az úgynevezett hidegködképzéses eljárást használják. Ennek lényege, hogy a fertőtlenítőszerből egy ködgenerátor segítségével 10-230 mikron méretű cseppeket állítanak elő a fertőtlenítőszer oldatából. Az 50 mikron alatti fertőtlenítőszer-részecskék tartósan képesek lebegni, ezáltal biztosítják, hogy a zárt térben lévő tárgyakat, felületeket egyenletesen, vékony rétegben befedjék. Izgalmas, és napjainkban sajnos nagyon aktuális szolgáltatás.

De nekünk persze most a klíma és a klíma ár volt a lényeg. Több márkától is kínál légkondicionálót a klimaglobal.hu, ennek megfelelően az árak is szórnak. Nagyon jók a leírások, hamar megtaláltuk, hogy a mi kis próbatermünk fűtéséhez-hűtéséhez melyik termék lenne szerintünk a legideálisabb. A választás során elsősorban az árat, a márkát, a teljesítményt figyeltük illetve azt, hogy mekkora légtérben biztosít majd megfelelő hűtést. A kiválasztott klímát aztán át is küldtük a főbérlőnek egyeztetés céljából. Innentől már ő intézi az ajánlatkérést és beszerzést. Magamnak pedig elmentettem a klimaglobal.hu oldalt, mert ahogy ismerem a főbérlőnket, jövőre a klímakarbantartást nekünk kell megrendelni. Pedig rendkívül fontos lenne az évenkénti karbantartás, mert a légkondiciónálókban előszeretettel telepszenek meg a baktériumok és vírusok. Az oldalon bemutatott, elhanyagolt, penészes klíma végképp meggyőzött arról, hogy nem szeretnék olyan szobában próbálni, ahol egy nem mostanában tisztított klíma forgatja a levegőt. Remélem, mire bejön újra a nyári kánikula már lefut a teljes kivitelezés és már egy kellemesebb, klímázott helyiségben próbálhatunk és roboghatunk tovább a világhír felé.