Zenésztársam ajánlására én is natúrkozmetikumokat kezdtem készíteni

Már tinédzser koromban is benne voltam a zenélésben, az akkori legjobb barátaimmal még közös zenekarunk is volt, amiben én voltam a basszusgitáros. Azóta műfajt és hangszert is váltottam. Pár éve ugyanis csatlakoztam egy zenekarba, aminek bár nehéz leírni a fő műfaját, de én azt mondanám, leginkább a jazz funkhoz áll közel. Ebben a zenekarban én a billentyűs vagyok, ugyanis a basszusgitárt úgy néz ki, hogy kinőttem a tinikorom óta. Még most is remek hangszernek tartom, csak már nem játszok rajta akkora örömmel, mint régebben. A zenekar egy énekesből, egy bőgősből, gitárosból, szaxofonosból, és belőlem, a billentyűsből áll.

Az énekesünk, Betti nagyon odafigyel a táplálkozására és úgy általában az egészségére. Egyre több természetes, adalék és vegyszermentes kozmetikumot használ, sőt, sokszor még ő maga készíti el őket otthon. A legutóbb hozott be nekünk is egy kis “termékmintát” a testápolóból, amit otthon készített. Nekem nagyon megtetszett ez a kence, mivel nem csak nagyon finom illata volt, hanem remekül hidratált is. Betti azt monda, hogy sebekre kenve a testápoló még a sebgyógyulást is gyorsabbá tehetni, sőt, pattanások és ekcéma ellen is hatékonyan fellép. Megkérdeztem tőle, hogy miket kevert össze, és hogyan készíthető el ez a testápoló, mert ilyen nekem is kell!

Kiderült, hogy a csodakrém nem állt másból, mint shea vajból, hibiszkusz illatolajból és manuka illóolajból. Mivel korábban még soha nem hallottam a manuka illóolajról, kicsit utánanéztem az interneten. Rátaláltam a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/manuka_olaj_5_ml.html oldalra, ahol a manuka összes hatása és felhasználási módja össze van szedve. Mint megláttam, ez nem csak egy hasznos információkat összeszedő oldal volt, hanem egy webshop, ahol natúrkozmetikumok házi elkészítéséhez árulnak alapanyagokat és eszközöket. Itt leírták, hogy a manuka illóolaj fertőtlenítő és antibakteriális hatása miatt népszerű szer a natúrkozmetikumok kedvelőinek körében.

A https://www.humanityaruhaz.hu/termek/manuka_olaj_5_ml.html oldalról megtudtam, hogy a manuka illóolajat egy új-zélandi növény leveleinek víz-gőz desztillációjával állítják elő. És hogy pontosan mire is használható? Fertőtlenítő, sebgyógyító, gombaölő és vérkeringés serkentő hatása mellett még gyulladáscsökkentő és immunrendszer serkentő hatása is van. Párologtatva nem csak nyugtató hatása érvényesül, hanem segít a légzőszervi megbetegedések kialakulásában is.

Egészségesen tarthatjuk vele a fejbőrünket, ha hozzáadjuk a samponunkhoz, krémdezodorhoz is csepegtethetünk belőle, hogy távol tartsa a kellemetlen szagokat. Szappanhoz hozzáadva remekül tisztítja a bőrt, és a gombás fertőzések megelőzésében is segít. Nem csak kozmetikumok elkészítéséhez használhatjuk, hanem tisztítószerekhez is, mint öblítő, penészeltávolító, vagy univerzális tisztítószer. Láthatóan nagyon sokoldalú illóolajról van szó.

A Humanity webshopján megtaláltam az összes alapanyagot, amire szükségem volt a Betti-féle testápoló krém elkészítéséhez. Megrendeltem a hozzávalókat, és pár napon belül ki is szállították őket. Ezek után csupán néhány percembe tellett, hogy összekeverjem az olajakat a shea vajjal, és már kész is volt a saját manuka olajas testápolóm. Egy drogériában egy ilyen krémért több ezer forintot is elkérnének, az tuti! Ezt a krémet fogom mostantól kenegetni a rovarcsípésekre és sebekre, és a családomnak is adok belőle ajándékba.