Gyors megoldás zenei fesztiválra

Egy vendéglátóipari egységnél dolgozom már lassan öt éve. A pincérkedéssel kezdtem a pályafutásom, mára azonban vezetői pozícióba jutottam, ami annak köszönhető, hogy nagyon szeretem a munkahelyem, és keményen dolgozok a szakmai fejlődés érdekében. Az egyik évben én kaptam azt a megtisztelő feladatot, hogy megszervezzem az ételbárunk kitelepülését az év egyik legnagyobb szabású zenei fesztiváljára, ahová meghívást kaptunk.

Természetesen nagyon örültem a felkérésnek, azonban ezzel együtt aggódtam is, hogy vajon sikerül-e mindent úgy megszerveznem, hogy az ellátás minden hiánytól mentesen, hibák nélkül történhessen meg ez alatt a néhány nap alatt.

Nem várt hiányosságok a konyhai felszerelések területén

Már csak néhány nap volt hátra a fesztivál kezdetéig, amikor úgy éreztem, hogy mindent sikeresen kézben tartok, viszonylag stresszmentesen kezelem a felmerülő akadályokat, ami valljuk be, van is, nem kevés, főleg egy ilyen fesztiválra történő kitelepülés esetén. Az otthonomban hallgattam éppen zenét a rádiómon, amikor is egy néhány perces reklám gázpalack cseréről szólt. Ekkor hasított belém a felismerés, hogy én a konyhai kellékek egyik legfontosabbikát felejtettem el, még pedig teljesen kiment a fejemből, hogy beszerezzem a sütéshez és főzéshez nélkülözhetetlen gázpalackokat! Mivel három nap volt a rendezvény kezdetéig, tudtam, hogy azon nyomban cselekednem kell, különben nem tudunk kimenni a fesztiválra.

Azt tettem, amit a legtöbben tettek volna a helyemben, felhívtam anyukámat, hogy mit tegyek, hiszen ő eddig mindig tudott valami gyakorlati megoldást a problémáimra. Nagyot nézett, hogy én, aki naprakész mindig az újításokat illetően, nem tudtam, hogy lehet gázpalackot házhoz is rendelni. Ajánlott egy oldalt, ahonnan ő és édesapám szoktak rendelni, ráadásul nagyon kényelmesen, ugyanis a kért időpontban szállítják a terméket.

A helyzet megoldása

Amint hazaértem, rá is kerestem az oldalra, és milyen jól tettem! Nagy megkönnyebbülés volt megoldást találni, ráadásul ahogy böngésztem, láttam, hogy a gázpalack ár is nagyon kedvező. A cég weboldalán azt is olvashatjuk, hogy a kiszállítás kedvezményes áron elérhető Budapesten belül, illetve annak 20 km-es vonzáskörzetében. Ez számomra abszolút jó hír volt, ugyanis a vendéglátóipari egységünk Budapesten van, illetve a zenei fesztivál is ebben a városban került megrendezésre. De jó hír a környékbelieknek is, hogy bár nem Budapesten élnek, mégis élvezhetik azokat a kényelmi szolgáltatásokat, jelen esetben a gázpalack kiszállítását, amit a fővárosiak is. Az oldalon olvashatjuk azt is, hogy nem csak PB gázpalackot lehet rendelni, más egyéb alternatívák is rendelkezésre állnak.

Felhívtam hát a telefonszámot, és megbeszéltem a nagyon segítőkész hölggyel, hogy mikor lenne az idő a legalkalmasabb a kiszállításra, majd megadtam az ételbárunk címét, ahova kértem a gázpalackokat, és elköszöntünk egymástól. Nagyon nagy megkönnyebbülés volt, hogy sikerült megoldani ilyen rövid idő alatt egy komoly hiányosságot, ami a működésünket a zenei fesztiválon teljesen megakadályozta volna.

A kiszállítás pontosan úgy történt, ahogy azt az ügyfélszolgálatos hölgy ígérte, ezzel pedig nagy pácból húzott ki a cég. Szerencsére ebből a vezetőség nem vett észre semmit, nagyon elégedettek voltak a szervezői munkámmal, és még meg is dicsértek, hogy milyen jó új szolgáltatást fedeztem fel, és hogy az ételbár később is igénybe fogja venni! Az idő volt a legfontosabb tényező a helyzetemben, hogy találjak egy olyan megoldást, ami a lehető legrövidebb idő alatt tudja a legegyszerűbben megoldani a problémámat. Elmondhatom, hogy ez száz százalékban teljesült, hála a gázpalackokat kiszállító vállalatnak.