Zenésznek lenni nem könnyű

Meg sem tudnám számolni, hányszor hallottam zenészként a következő mondatokat: “Milyen jó neked, te azzal foglalkozhatsz amit szeretsz.”, “De hát ez csak egy hobbi, nem?”, “Így könnyű lehet, egész nap csak zenélned kell.” Ezek közül az elsővel valóban egyet tudok érteni: hiszen valóban nagyon jó érzés azzal foglalkozni amit szeretünk. Mindenkinek ezt kellene tennie, olyan munkát találni, amiben kiteljesedhetünk és amit örömmel csinálunk. Sajnos sok embernek ez nem adatik meg, és ilyenkor nagyon szívesen szidják azokat, akik velük ellentétben szeretik a munkájukat. Azonban azok számára, akik profi zenészek, ez egyáltalán nem egy hobbi.

Elképesztően sok küzdelem és lemondás vezet el oda, hogy azt mondhassuk, végre elértük a célunkat. És még a befutott, sikeres zenészek sem pihenhetnek: egy aktív előadónak 6-8 órát kell gyakorolnia naponta, arról nem is beszélve hogy a fellépések miatti stressz milyen komoly hatással lehet akár az egészségre is. Zenésznek lenni egyáltalán nem könnyű, és megélni belőle is meglehetősen nehéz. Ismertem egy lányt az egyetemen, aki saját céget alapított, hogy a fellépései mellett plusz pénzt keressen.

Azt mesélte, hogy a bt alapítás során sokat segített neki a grossoffice.hu nevű weboldal. Például innen tudta meg azt is, hogy a bt alapítás nem lehetséges egy taggal, ezért keresett plusz tagokat az évfolyamról. A honlapon talált egy nagyon hasznos bekezdést, amelyben a kft és a bt alapítás összehasonlítását lehetett elolvasni. Ez sokat segített neki eldönteni, hogy melyik cégformát válassza. A bt alapításról részletesebben is tudott tájékozódni, ugyanis a weboldalnak van egy külön erről szóló felülete.

A kezdőoldalon megtekinthetjük a cégalapítással kapcsolatos leggyakrabban elkövetett hibákat és felmerülő kérdéseket. Sok információhoz juthatunk azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni amikor saját vállalat alapításán gondolkozunk. Lényeges, hogy megfelelő nevet válasszunk a leendő cégnek. A meglévő cégek nevei nem lehetnek azonosak, egészen pontosan 3 karakterrel kell eltérniük egymástól. Ha erre nem figyelünk, könnyen lehet, hogy elutasítása kerül a cégünk. A személyes okmányok érvényességét sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Amikor alapítunk egy céget, az iratokat ügyvéd előtt kell bemutatni. Amennyiben nem lenne saját ügyvédünk, a grossoffice.hu weboldalán ehhez is kérhetünk segítséget. Ezen felül foglalkoznak székhelyszolgáltatással is. A cégünk működéséhez elengedhetetlenül fontos, hogy legyen székhelye. A grossoffice.hu székhelyszolgáltató irodáiban üzleti címet biztosítanak számunkra, kezelik és tárolják a beérkező küldeményeket, a vállaltok nevét cégtáblán tüntetik fel. Ezt szintén nem szabad elmulasztani, ugyanis a cégalapítás alapvető feltételei közé tartozik.

Amennyiben szeretnénk bővebben és részletesebben olvasni különböző cégügyekről és hasznos tudnivalókról, ajánlott megnézni a weboldalról elérhető blogot is. Az évfolyamtársamnak is sokat segített, az olvasása során nagyon sok új információhoz jutott. Nagyon gyakori probléma, hogy az emberek nem mernek belefogni a kft vagy bt alapításba, mert aggódnak. Aggódnak, hogy eleget tudnak-e, megfelelő-e az anyagi hátterük, van-e elég szakmai tapasztalatuk, lesz-e elég ügyfelük, és még sokáig sorolhatnánk. A grossoffice.hu abban is segít, hogy bárki tájékozódhasson ezekről érthető és áttekinthető formában. Az ismerősöm szerint neki sem biztos, hogy lett volna bátorsága elkezdeni a bt alapítást, ha nem olvassa el előtte a blogon található cikkeket.

Az elérhetőségek is nagyon egyszerűen megtalálhatók a honlapon. Az összes ügyfélfogadó és székhelyszolgáltató iroda telefonszámát megtekinthetjük. A címüket szintén elhelyezték a felületen térképpel együtt.

Ha nekem is szükségem lenne tanácsokra a jövőben cégalapítással kapcsolatban, tudni fogom hogy hová forduljak.