A testvérem, a zene és az autószerviz

A testvérem, Antal, él-hal a zenéért. Bármikor, ha lehetőség van rá, felvesz egy fülhallgatót és elindítja valamelyik kedvenc előadója számát. Mikor szünete volt az iskolában, az egyetemen vagy a munkahelyén, majdnem biztos, hogy éppen hallgatott valamit. Ez a dolog a mai napig jellemző rá. Mióta elkezdett autót vezetni, teljesen egyértelmű volt, hogy itt is hódolni fog ennek a tevékenységének. Mikor néha megkértem, hogy dobjon el valahová, mindig hallgatnom kellett az általam is szeretett – vagy kevésbé szeretett – dalait.

Egyébként nem volt egy túl felelősségteljes autótulajdonos. Elég ritkán járt szervizbe, de végül a zenei rajongása miatt végre megértette, hogy ez mennyire fontos dolog. Ugyanis az autó elkezdett zavaróan recsegő hangokat kiadni magából. Mondanom sem kell, hogy Antalt elsősorban ez azért zavarta, mert erősen rontotta a zenei élményt autóvezetés közben. Ez egy nagyon fontos dolog volt a számára, így keresnie kellett egy megbízható autószervizt, akiknek a segítségével minden zavaró tényező nélkül hallgathat újra zenét.

Alaposan utánajárt a neten a lehetőségeknek és nagy szerencséjére megtalálta a legjobb megoldást a Méta Autószerviz Kft. képében. Egy igazán kitűnő weboldallal rendelkeznek. Ez volt az, ami a testvéremet is meggyőzte. Nem tudta előre, hogy pontosan mi lesz az autóval a probléma, de azt látta a weboldalon, hogy itt valamennyi hibát képesek feltérképezni és orvosolni, így teljes nyugalommal esett rájuk a választása. Az időpontfoglalást online intézte el, ami egy nagyon egyszerű folyamat volt. Csak meg kellett adnia az autó márkáját, modelljét és rendszámát, illetve megjegyzés írásához is volt lehetősége. Ezen kívül már csak a vezetéknév, a keresztnév, az email cím és a telefonszám megadására volt szükség. Másnapra kapott is így időpontot.

Miután elvitte az autót a szervizbe, alaposan kivizsgálták és kiderült, hogy a futóművel komoly gondok vannak. Ez okozta a recsegő zajokat az autóban. Mivel a bátyám nagyon sokáig halogatta a szervizelést, ezért egy viszonylag komoly javítási munkára volt szükség, ami komolyabb eszközöket és szaktudást is igényelt. Azonban a Méta Autószerviz Kft.-nél ez sem jelentet problémát és abszolút profi módon kezelték ezt a helyzetet. A futómű egy kifejezetten komplex rendszer. Ez esetben itt az okozta a gondot, hogy több mozgóalkatrész egymásnak ütközik. Gondok voltak a lengéscsillapítóval, az alvázzal és a kormányművel is. Persze ha a bátyám hamarabb felkeresi az autószervizt, akkor ezeknek a hibáknak a nagy része megelőzhető lett volna. Azonban itt több alkatrészt is javítani illetve cserélni kellett. Ezzel nem is volt gond, mert ez az autószerviz igazán felkészült és rendkívül jó az alkatrész lefedettsége.

Antal annyira elégedett volt a végeredménnyel, hogy megfogadta, rendszeresen fel fogja keresni a Méta Autószerviz Kft.-t legalább évente egy általános ellenőrzésre. Az a szaktudás, amit itt nyújtanak, hozzájárul ahhoz, hogy biztonságban tudhassa az autóját és ne forduljon elő újra ilyen gond a kocsival. Az első alkalom óta már többször is járt náluk, hol kisebb, hol nagyobb problémákkal, és mindig nagyon hamar sikerült megoldást találniuk. A szezonális gumiabroncscseréket is rendszeresen itt végezteti el, amit mindig nagyon gyorsan elvégeznek. Ráadásul a lecserélt gumiabroncsok tárolásával sem kell foglalkoznia, hiszen a kérésére az autószerviz annak az elhelyezését is megoldja addig, amíg azt nem kell újra feltenni a kerekekre.