Ti is így vagytok a zenével?

Azt nem tudom, hogy nálatok mi a helyzet ezzel kapcsolatban, de, ha rólam van szó, akkor egyszerűen képtelen vagyok meglenni zene nélkül. Ha tehetem, mindig megy valami a háttérben.

A zenei ízlésem egyébként folyamatosan változott az évek alatt. Fiatalabb koromban a pörgős, elektronikus zenét szerettem, amit sokan csak “tuc-tuc zeneként” emlegetnek. Ezekre azért jókat lehetett táncolni fiatalon, de mostanra már kevesebbet járok bulizni, így a rajongásom is csökkent némileg e műfaj iránt.

Idősebb fejjel már pop és rock zenét is hallgatok, szóval tulajdonképpen már nincsen egy kijelölt irányzat, amihez ragaszkodnék a zene terén.

De valami szerintem soha nem fog változni: mindig hallgatok valamit, ha tehetem. A tanulásban is mindig segít. Ebben például teljesen ellentétesek vagyunk az öcsémmel, aki a totális csendet részesíti előnyben, mikor a vizsgáira készül.

Remélem, hogy majd olyan munkahelyeim lesznek, ahol szintén megengedett, hogy hallgassak valamit, persze csak fülhallgatóval, hiszen a kollégáim nyugalmát tiszteletben kell tartanom.

Azonban még nem tartok itt, mert még nem sikerült munkát találnom, bár most úgy érzem, ez rövidesen sikerülni fog, mert az egyik diáktársam ajánlott nekem egy weboldalt, amit Ti is könnyedén megtekinthettek a következő címen: topiwork.hu.

Biztos vagyok benne, hogy, ha szántok egy kis időt az oldal tanulmányozására, akkor Ti is hasonlóan kiváló véleménnyel lesztek a weboldalról, mint én.

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka gyakorlatilag minden segítséget és támogatást biztosít ahhoz, hogy egy diák egy olyan munkahelyet találhasson magának, mely összhangba hozható a felsőoktatásbeli kötelezettségeivel.

Nekem is pontosan ez volt idáig a problémám: egy rugalmas munkáltatót találni.

A topiwork weboldala azonban valami egészen kiválóan működik, mert gyorsan, könnyedén és egyszerűen van lehetőség válogatni a jobbnál jobb állásajánlatok között.

Mérnöki munka érdekelne? Rengeteget találhatsz! Inkább az IT felé nézelődnél? A lehetőségeid határtalanok! Kifejezetten otthon is végezhető munka érdekelne? Itt még ilyen szempontok alapján is szűrhetsz!

Ez most persze csak néhány példa volt, és ha adsz egy esélyt az oldalnak, akkor látni fogod, hogy valójában csak a töredékét soroltam most fel a lehetőségeknek.

A diáktársam, aki ajánlotta az oldalt, szintén rajtuk keresztül jutott munkához. Elmondása szerint élete egyik legjobb döntése volt, hogy őket választotta, szóval alig várom, hogy én is egy hasonló sikeres történetnek lehessek a részese.

A jelentkezésemet valójában már leadtam, és már az első interjún is túl vagyok, amire a Topiwork-nél került sor. Itt nagyon kedvesek és segítőkészek voltak velem, szóval, ha volt is bennem némi izgalom az elején, az hamar eltűnt.

Megígérték, hogy rövidesen a munkaadó is keresni fog majd engem. Nagyon izgatott vagyok, de közben biztos vagyok abban is, hogy a Topiwork olyan helyre küld, ami megfelel nekem.

Ha diákok vagytok, de közben szeretnétek úgy pénzt keresni, hogy közben még a szakmai fejlődésetek is beindul, akkor a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka Nektek lett kitalálva!

Ne is nagyon várjatok, hanem vegyétek az irányt a weboldaluk felé! Percek alatt találni fogtok olyan állást, melyekre biztosan felcsillan majd a szemetek!

És, ha már ott jártok, akkor olvassátok el az oldalukon található cikkeket is, mert azok rendkívül informatívak és érdekesek lehetnek a számotokra. Én is elolvastam az összeset, és most úgy érzem, igazán képben vagyok azzal, hogy mi is vár rám a munka világában.