Bulik és növénytermesztés

Emlékeztek még a középiskolai időkre, amikor mindenkit beskatulyáztak a kinézete, a viselkedése, vagy egyáltalán a tanulmányi eredményei alapján? A legutóbbit figyelembe véve engem nagy valószínűséggel mindenki egy stréber, otthon ülő, állandóan a könyveket bújó lánynak skatulyázhattak be. Emlékszem is egy esetre, amikor a német tanárom felháborodott, amikor a szombati bulizásokról meséltem. Azonnal felhívta a figyelmemet, hogy nehogy ez a fajta őrület a jegyeim rovására menjen, majd döbbenten hallgatta a válaszomat, miszerint én már két éve minden szombaton szórakozni járok, így nem kell aggódni amiatt, hogy ez a jegyeimre hatással lenne. Na, most felnőtt koromban ugyanígy vagyok lényegében mindennel, ha valaki meghallja azt, hogy el szoktam járni szórakozni, akkor egy felelőtlen, semmivel sem törődő felnőttnek skatulyáznak be, pedig mindeközben van tisztes munkahelyem, otthon pedig a kertben előszeretettel foglalkozok növénytermesztéssel, ezáltal egy kis pénzt is megspórolok magamnak, valamint pontosan tudom azt, hogy mit eszünk.

Régi nagy álmom volt az, hogy a kertben ne csak nyáron tudjak termeszteni zöldségeket, gyümölcsöket, hanem hogy ezt télen is megtehessem. Természetesen ez már nagyobb befektetést igényel. A büdzsé már adott, így utánanéztem a lehetőségeknek. Azzal kezdtem, hogy megnéztem, hogy milyen átlátszó uv fólia termékeket lehet vásárolni.

Rólam tudni kell azt, hogy mindig ragaszkodok egy adott webáruházhoz, ha onnan már pozitív tapasztalatom volt, akkor minden hasonszőrű terméket, amit meg lehet náluk kapni, mindig ugyanonnan vásárlok. Ez igaz a mezőgazdasági termékekre is, amit a gazdabolt webáruházban szoktam megrendelni, és bár sokaknak meglepő, de egyébként igen, online egyszerűen lehet a kerti munkákhoz vásárolni szerszámokat, különböző vetőmagokat, és így akár a sátorfóliát is, amire szükségem lesz a téli időszakban, ha növényeket akarok termeszteni.

Az átlátszó uv fólia előnye, hogy beengedi a fényt valamennyire, viszont az UV sugárzásoktól megvédi a növényeket, és a gazdabolttól tudtam meg azt, hogy nem mindegy, hogy hány éves fóliákról van szó, ugyanis a fényáteresztő képességük a fokozatos szennyeződés miatt évről évre csökken, szóval ezt is számításba kell venni a fólia választásakor.

átlátszó uv fólia

Nagyon sok lehetőség elérhető a webáruházban, attól függően, hogy milyen méretű és milyen típusú fóliára van szükségünk. Volt egy, ami felkeltette az érdeklődésemet, de ez pont nem egy egész fóliasátor beborítására lett kitalálva, hanem ez egy úgynevezett fólia alagút, aminek köszönhetően egyszerűen egy kis konyhakerti részt be lehet fedni fóliával, és így abban a sávban védve lesznek a növények. Bár nekem nem erre van most szükségem, hiszen én ennél már komolyabb sátorra gondoltam, de nagyon érdekes, hogy ilyet is be lehet szerezni, így hogyha valakinek nincs nagy kertje, de szeretné a növényeit az időjárási viszonyoktól megvédeni és a hidegebb időkben is megfelelő hőmérsékletet biztosítani a növényeknek egy kisebb földön, akkor ez a fóliaalagút nagyon jó megoldás lehet, ráadásul csupán néhány ezer forintért elérhető a gazdabolt oldalán. Ez a fóliaalagút is ellenáll egyébként az UV sugárzásnak, így ahogyan a nagyobb fóliák, akár ez is használható több évig.

Az egyes fóliák összehasonlítását követően sikerült is kiválasztani azt a fóliát, amire nekem szükségem lesz a kertben. Nem volt nehéz feladat, mivel minden fontos információ elérhető az oldalon, így egy rövid kutatás és olvasás után sikerült a megfelelő darabot megtalálni.

Azon kívül, hogy ennyi minden megrendelhető egyszerűen online a gazdaboltból, még azt is nagyon szeretem ebben az oldalban, hogy rengeteg aktuális cikk között lehet böngészni. Már ebben a hónapban is felkerült több új cikk, de minden hónapban rengeteg aktuális témáról, növényvédelmi felhívásokról, növényvédelmi teendőkről lehet olvasni az oldalon, ami nagyon nagy segítség a növénytermesztőknek.

Ha pedig valaki szigetszentmiklósi, vagy a környéken lakik, akár személyen is elmehet a raktárukba, ahol díjmentesen átveheti a netes oldalukról megrendelt termékeket. Nekem erre sajnos nincs lehetőségem, de az online rendelés is tökéletes megoldásnak bizonyul, és a kiszállítás díja sem kerül sokba.