Egy tökéletes munka

Van egy nagyon kedves barátom, már évek óta ismerem és nagyon szeretem, de be kell vallanom, hogy vannak furcsaságai. Két dolog van, amit nagyon szeret: az egyik a zene, így mindig őt kérdezem, ha meguntam az épp általam hallgatottakat és valami újra vágyom, a másik meg az ipari takarítógépek iránti megmagyarázhatatlan vonzalma. Valamiért nagyon kedveli őket, ez nála talán valami olyasmi lehet, mint ahogy valaki a buszokat vagy éppen a vonatokat kedveli. Az egyik alkalommal, amikor találkoztunk, lelkesen mesélte, hogy megtalálta a számára tökéletes munkát, amiben a zene és ezen gépek iránti szeretete összeér. Hirtelen el se tudtam képzelni, hogy mi lehet az, amiben ez a kettő összekapcsolható. Vicceskedve kérdeztem is tőle, hogy na mi történt, feltalálta a módját, hogyan képes zenélni egy takarítógép?

Természetesen kiderült, hogy nyilván nem erről van szó, de azért mégsem álltam olyan távol a valóságtól. Elmesélte, hogy jelenleg olyan koncerthelyszíneken dolgozik, ahol a Greenway Kft. ipari takarítógép termékeivel dolgozhat. Míg mesélt, végig mosolygott – tényleg nagyon szereti vezetni ezeket a masinákat. Öröm volt hallgatni. Amikor kérdeztem tőle, hogy mi is ez a Greenway Kft., válaszként megmutatta az internetes oldalukat. Kiderült, hogy egy olyan cég, akiknek az a fő profilja, hogy ilyen ipari takarítógépeket bocsátanak bérbeadásra mindenkinek, akinek szüksége van rá. A honlapjuk rendkívül impresszív volt, rengeteg féle-fajta eszközük van, amik biztosítani tudják nagyobb területek és helyszínek teljeskörű és alapos takarítását. A honlapjuk nagyon esztétikus is tényleg, az egésznek a látványvilágát és színeit a takarítógépek megjelenéséhez igazították, így az oldal uralkodó színei a fekete és a narancssárga. Nem is gondolná az ember, hogy mennyire fontos egy jó webdesign, de a Greenway oldala tökéletes példa arra, ahol ez egyértelművé válik. Az éles színek miatt minden információ könnyen megtalálható és kiolvasható. A menüben 5 főbb fül van elkülönítve egymástól: bérlés, full szerviz, bérelhető gépek, referenciák és elérhetőségek.

Az első kettőben általános tájékoztatást találunk a Greenway profiljáról és elveiről, olvashatunk arról, hogy miért jobb ipari takarítógépet és egyéb gépeket bérelni a vásárlás helyett és alapos beszámolót kapunk arról is, hogy a cégen belül milyen szervizelési megoldások vannak. Egyszóval mindent megnézhetünk a bérlés előnyeiről. A következő fül alatt pedig megnézhetjük a bérelhető gépeket, melyen belül szintén több kategória van az átláthatóság kedvéért. Ami számomra meglepő volt, hogy nemcsak ipari nagy takarítógépek tartoznak a cég alá, hanem kisebb, akár otthoni használatra is alkalmas eszközök is. (Ezeket én később meg is néztem otthon, mert szerettem volna elmenteni az oldalt, hogyha egyszer szükségem lesz rá, biztosan megtaláljam.) Ami még meglepő volt számomra az előbb említetteken kívül, hogy mennyiféle ipari takarítógép létezik. Talán még azt is meg merem kockáztatni, hogy elkezdtem érteni a kedves barátom lelkesedését értük. Van ráülős, ráállós és gyalogkísérős is, ezeken a kategóriákon belül is mind-mind még több fajtával. Ezeket nézve eszembe jutott a gyerekkorom, amikor az volt a kedvenc időtöltésem, amikor az autóimmal, traktorjaimmal stb. játszhattam. A haverom mindegyik takarítógépről elkezdett mesélni, amit persze nem tudtam megjegyezni, de nem is kellett, mert minden fontos különbséget és részletet el tudtam később olvasni a termékinformációkban. Ahol a leírások mellett még több táblázatban is összefoglalták a gépek paramétereit, valamint tartozékait.

A bérelhető gépek fül után gondoltam megnézem a referenciák fület is, kíváncsi voltam, hogy kik használhatnak ilyen gépeket és talán itt lepődtem meg igazán. Az egyetemektől kezdve a mindenki által ismert Ikeán át rengeteg cég és egyéb fel volt sorolva, akik a Greenway ipari takarítógépeit bérlik. Olyan erős referenciáik vannak, ami után az ember már képtelen kételkedni a szolgáltatásban, ha eddig megtette volna. Habár azt gondolom, hogy a honlap többi része is annyira professzionális, hogy előtte sincs ok a kételkedésre.