Este asztalt foglaltunk egy bárba, másnap már székhelyszolgáltatáson gondolkodtam

Pár hete elutazunk a párommal Budapestre. Ott él a bátyám, úgyhogy kitaláltuk, hogy valamilyen közös programot is csinálunk. Eldöntöttük, hogy valahova foglalunk asztal, beszélgetünk és megiszunk néhány pohár bort. Végül egy olyan helyre sikerült asztalt foglalni, ahol rendszeresen van élő zene is. Nagyon örültünk, mert nagyon régen voltunk mindannyian koncerten, úgyhogy nagyon kellemes volt minden. A zenészeken is látszott, hogy igazán örülnek annak, hogy végre újból közönség előtt, élőben játszhatnak. Később a bátyám baráti köréből is csatlakoztak hozzánk páran. 


Mivel van köztük olyan, aki vállalkozó lett nem olyan régen, ezért főleg ez a téma dominált az este folyamán. Elsősorban arról kérdezgettük, hogy milyen teendői voltak, mennyire volt nehéz mindent elintézni, mikre kell figyelni. Engem különösen érdekelt a téma, mert nem kizárt, hogy a jövőben én is egyéni vállalkozóként fogok dolgozni. Úgyhogy kapva az alkalmon, szerettem volna minden információt megszerezni, amit csak lehet. Végül kiderült, hogy nem muszáj egész este faggatnom a srácot, elég ha végignézem a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalát. Így én is megkapom, amit akarok, de más is nyugodtan élvezheti az estét. Így más témákról is beszélhetünk és élvezhetjük az élő zenét.


Másnap felkerestem ezt az oldalt, a Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel  honlapot. Örömmel láttam, hogy vannak cikkek is, amikből elég sokat megtudhatok. A Miért buknak el olyan hamar a kezdő vállalkozások? és a Székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak? Igen! című cikkeket olvastam el először, de elég sok van, amit majd később tervezek még elolvasni. Ezekből megtudtam azt is, hogy miért éri meg egyéni vállalkozóként is székhelyszolgáltatást igénybe venni. A legtöbb egyéni vállalkozó ugyanis igyekszik minimalizálni a költségeket és egyedül végzi el az adminisztrációs feladatokat, ügyintézést, azonban az idő múlásával egyre több lesz a teendő, így kevesebb idő marad az üzletre. Pont emiatt célszerű nekik is igénybe venni ezt a szolgáltatást, mert kapnak egy olyan virtuális ügyintézőt kap, aki mellett semmi más dolguk nincs, csakis annyi, hogy az üzletre koncentráljanak.


Vannak más opciók is. Megjelölhetik székhelyként a saját otthonukat, bár akkor olyan plusz költségek lehetnek, mint az építményadó. Ha albérletben lakunk, akkor szerezni kell egy hozzájárulási nyilatkozatot az ingatlan tulajdonosától, miszerint hozzájárul ahhoz, hogy bérelt ingatlanban üzleti tevékenységet folytathassunk. A másik opció pedig egy irodahelyiség bérlése, ami sokkal több kiadással jár, mint a székhelyszolgáltatás. 


A Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel csapatától azt is megtudhattam, hogy miért buknak el olyan hamar a kezdő vállalkozások. A közhiedelemmel ellentétben a cégalapítás meglehetősen egyszerűen megy, viszont a fenntartás már nem ilyen könnyű. A cikkben összeszedték azokat a tényezőket, amelyek szerepet játszhatnak egy vállalkozás bukásában. Kiemelik az előre gondolkodást és a tudatos tervezést, amelynek része a versenytárs elemzés is. Fontos megvizsgálni, hogy a velünk egy szektorban lévő vállalkozások mit kínálnak és hogy hogyan. Kiemelik azt is, hogy milyen fontos egy alapos kutatás arról a piaci szegmensről, amire belépni kívánunk. Elengedetetlen a kereslet és a kínálat egyensúlyának vizsgálata, hogy milyen igényeket kell kielégíteni, a kutatásnak ki kell terjednie minden apró részletre, hogy a lehető legjobban megfelelhessen a piaci elvárásoknak. Fontos az is, hogy tisztában legyünk az anyagi lehetőségeinkkel, és a meglévő erőforrásainkat megfelelően allokáljuk.

A Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel cikkjében utolsó helyen a papírmunkát említik meg. Egy vállalkozás megalapítása könnyebb, mint a megtartása. Éppen ezért sok időt kell szánni arra, hogy sikeres legyen. Emiatt emelik ki a székhelyszolgáltatás igénybevételét, hiszen ezzel időt spórolunk magunknak azáltal, hogy megszabadulunk az adminisztrációs feladatoktól. A szolgáltatást pedig akár náluk is igénybe lehet venni. Két székhelyszolgáltató csomagot is kínálnak, az egyiket Újlengyelben, a másikat Budapesten. Hasonló előnyökkel rendelkeznek. A kettő közötti különbség abban rejlik, hogy Újlengyelben az IPA mentes székhelyszolgáltatásra van lehetőség. Emiatt ez valamivel drágább, mint a budapesti lehetőség. Ezekről én bővebben már nem tájékozódtam, mert egyelőre nem gondolkozom igénybevételen, de a jövőben majd tudom már, hogy hova kell fordulnom, ha a saját vállalkozásom elindítása előtt állok majd.