Duzzadt szemekkel nem lehet szépen hegedülni

Az együttessel koncertekre járunk, különösen az őszi időszakban. Ehhez nagyon sokat kell gyakorolni és közben persze egyetemre is járunk. Sokszor vagyunk fáradtak és kimerültek. Viszont a zene szeretete egy olyan dolog, amit nem lehet helyettesíteni és minden fáradtságot megér egy ilyen szuper kis társaság tagja lenni.

Nemrég történt, hogy szinte minden délután összejártunk játszani és persze lazulni egy kicsit. Leginkább rock számokat írtunk viszont én hegedűn játszottam, ami egy nagyon jó kis csavart vitt bele a számokba. Nem is volt meglepő, hogy a legtöbb korunkbeli szerette a dalainkat és szinte minden koncertre eljöttek, még akkor is, ha más városba hívtak minket. Egyik hétvégén mindkét napra fellépésünk volt és tudtam, hogy a péntek is húzós lesz.

Sokszor küzdök azzal a problémával, hogy ha kimerült vagyok a szemeim bedagadnak, főleg szemhéj duzzanat jelentkezik nálam. Nem tudtam mitévő legyek és egyik barátnőm küldött egy cikket és azt mondta, hogy ez biztosan segíteni fog.

Fel is mentem a weboldalra és láttam, hogy a cikk a táskás szemek kialakulásának okairól szól. Ez nagyon aktuális volt számomra, ezért ezért figyelmesen elkezdtem olvasni. Megtudtam, hogy a szem körüli puffadás korral jár, viszont ezzel nem tudtam annyira azonosulni, hiszen még csak húszas éveim elején jártam. Másrészt ha a szem körüli zsír réteg lecsúszik és a szem alatt rakódik le, az is okozhat puffadást, viszont szerencsére nálam még nem ilyen tartós a helyzet és sötét karikákat sem észleltem.

Betegség jele lehet

Ha égést, viszketést vagy túlzott pirosságot tapasztalunk, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni, mert ez egy betegség jele is lehet. A szemhéj duzzanat és a szem alatti puffadás allergia, pajzsmirigy, vesebetegség vagy más fertőzés előjele.

Olyan esetek is előfordulnak, amikor a duzzadt szemeket nem betegség okozza, hanem csak mellékhatása egy rossz szokásnak vagy hanyagságnak, vagyis annak, hogy nem figyelünk oda magunkra. Alvás közben folyadék gyűlik össze a szemben és ha nem pihenjük ki magunkat, akkor ez duzzadt szemeket és sötét karikákat eredményez.

A dohányzás szintén hatással van az alsó szemhéj duzzanatára, mert felborítja a természetes alvási ciklust valamint hatással van a kollagén egységére a testben. Ennek eredményeképpen a bőr és különösen a szem tájéka sokkal hamarabb ráncos és duzzadt lesz mint azoknál, akik nem dohányoznak.

Arról is szó van, hogy sem az alkohol általi bőrszárazság sem a sós ételek után felhalmozott extra víz nem tesz jót a bőrnek és különösen nem a szemnek. Ha bőrünk kiszárad, akkor elveszti rugalmasságát és ez könnyen táskák szemekhez vezet. Viszont a só megköti a vizet a szervezetben és el legtöbbször a szem alatti raktárakban halmozódik fel, ami nem tesz jót az önbizalmunknak.

Hanyagság jele is lehet

Azt már tudtuk, hogy sminkünket nagyon óvatosan kell lemosni az arcunkról, hiszen ha napi szinten húzzuk-vonjuk a bőrt, az könnyel elveszti rugalmatlanságát. Viszont arra most először hívták fel a figyelmemet, hogy ha egyáltalán vagy nem teljesen mossuk le a sminket, akkor az irritálhatja szemünket éjszaka és duzzadt szemhéjjal ébredhetünk.

A túlzott napsütés bőrünk semelyik részének sem tesz jót, főleg nem a szem alatti résznek, ahol a bőrréteg nagyon vékony. Az erős napfény szeplőket hozhat elő bőrünkön ezért természetesen nagy hatással lehet a vékonyabb bőrrétegekre, érzékeny területekre. Ha sötét karikák jelennek meg a szemünk alatt, akkor valószínűleg nem voltunk elég elővigyázatosak.

A duzzadt sötét szemeket könnyű genetikailag örökölni. Legtöbben nem erre gondolunk, mikor hallunk valakit olyat mondani, hogy ezt örököltem a családomtól. Viszont minél sötétebb bőrtónussal rendelkezünk, annál nagyobb esélyünk van rá, hogy a vezetéknevünkkel együtt száll ránk vagy életünk folyamán kialakul.

Lelki és mentális okok

Több kínai orvos is azt gondolja, hogy a szemhéj duzzadása lelki eredetű és valamilyen lelki szorongás, aggodalom, bánat vagy félelem miatt alakul ki. Végül is nálunk is mondják, hogy a szem a lélek tükre, szóval lehet benne valami. Viszont más lelki okokról is szó van, melyeken érdemes elgondolkodni. Ha csalódunk vagy valamilyen bánat ér bennünket, akkor nem kell valakinek az egész arcunkat látni ahhoz, hogy tudja szomorúak vagyunk. Elég a szemet látni, amely ha kisírt ha nem, akkor is tud szomorúságot tükrözni.

Valamennyi negatív érzelem ki tud ülni a szemünkre és közre tud játszani a ráncok, sötét karikák és duzzadások kialakulásában. Ezen kívül ennek mentális okai lehetnek. Ha olyan gondolatokon rágódunk a fejünkben, ami meg sem történt vagy lehet, hogy sosem fog, akkor ezek a negatív gondolatok a szemünkre is hatással lesznek. Ha ilyen gondokkal küzdünk, ne féljünk segítséget kérni, még ha csak arra is van szükségünk, hogy valaki meghallgasson bennünket.

Ne keseredj el, van megoldás

Ha a szemhéj duzzanat nem múlik el magától, akkor van más megoldás.
A InstanTENSE Plus emelő hatású szérum rendkívül hatásos a táskák eltüntetésében. A weboldalon egy videó mutatja be, hogyan kell alkalmazni és milyen gyorsan hat. Ez egy olyan kellék, melyet mindig a kistáskában kell hordani. A szérum kiszállítási ideje nagyon rövid, így akár másnap már élvezheted a kisimult szemek érzését.

Más márkák termékeivel ellentétben a kiszerelés elég nagy ahhoz, teljes képet kapja arról mennyire jó is ez a termék. Ha mégsem válik be, akkor sem kell aggódnod, mert ha 30 napon belül visszaküldöd a terméket, akkor az árát is visszakapod.

Számomra a fő kérdés az volt, hogy milyen hatással van a szem alatti területre és mennyire szárítja ki azt. Rengeteg krémet kipróbáltam már, viszont néhány alkalom után nem tudtam tovább használni, mert kiszárította a szememet. A gyakori kérdésekben erre is kaptam választ, mert ezek szerint másnak is volt már ilyen gondja. Persze emellett még sok másról is szó van, ezért mindenképpen megéri elolvasni.

Számomra a visszajelzések is rengeteget segítettek, mert őszintén beszámoltak a pozitív tapasztalatokról, ezért nem tartottam attól, hogy mást kapok mint amire számítok. Persze még aznap megrendeltem a terméket és egész héten használtam, hogy lássam mi lesz az eredmény.

Velem együtt az együttes többi tagja is meglepődött és mindenki észrevette, hogy mennyivel jobban nézek ki mint szoktam egy ilyen sűrű hétvége után. A koncertekre is magabiztosabban mentem és néhányan megjegyezték, hogy a hegedű játékom is szebb volt mint általában. Hihetetlen, hogy milyen sokat jelent, mikor az ember egy kicsit oda figyel önmagára és nem hagyja, hogy egy szemhéj duzzanat eluralkodjon az életén. Mindenképpen pozitív élmény volt és ezután is használni fogom a terméket, valamint ajánlom majd mindenkinek, akinek pozitív energiára van szüksége az életében.